Restauratiematerialen M t/m Z

Op deze pagina vindt u alle producten waarvan de namen beginnen met de letters M t/m Z.

Waterbeits is opgenomen onder de B van Beits en staat dus op de pagina "Restauratiematerialen A t/m L"

!

Mirre erwten, circa 100 gram

Mirre / Myrhe, pot met circa 100 gram Mirre erwten

Oliemix voor politoerwerk

Perfecte oliemix voorafgaand aan politoerwerk Nieuw!

Oxaalzuur, 50 gram

Oxaalzuur in kleinverpakking

Oxaalzuur in kleinverpakking voor wie maar weinig nodig heeft. Het wordt geleverd in een handige pot zodat u er direct water bij kunt doen om zo ontweringswater te maken en aan de slag te gaan.

 

Kijk hier voor de gebruiksaanwijzing van Oxaalzuur

Oxaalzuur, 200 gram

Oxaalzuur in middelgrote verpakking

Oxaalzuur in handige middelgrote verpakking.

 

Kijk hier voor de gebruiksaanwijzing van Oxaalzuur

Oxaalzuur, 1 kg emmer

Oxaalzuur in grote verpakking

Parafinewas, blok 200 gram

Parafinewas in een blok van 200 gram Nieuw!
Paraffinewas kan worden gebruikt in eigen wasrecepten, maar ook heel goed om kops hout mee te sealen zodat het minder snel uitdroogt. Ook is het en geweldig smeermiddel dat niet afgeeft of de zool van uw schaaf of de tafels van een vlakbank. Smeer er eens een houten ladegelijder mee in voor een verbluffend effect.

Patineerwas, blik van circa 400 gram

Patineerwas voor een prachtig patina

De oude patineerwas is niet meer leverbaar en vervangen door de prettiger verwerkbare kleurwas.  Klik hier om naar kleurwas jacobean en andere kleurwas te gaan

Patineerwas is uitermate donkere was waarmee allerhande voorwerpen snel van een antieke uitstraling worden voorzien.

Gebruiksaanwijzing:

  • Aanbrengen met een zachte doek.
  • Laten drogen.
  • Uitpoetsen met borstel, zachte doek of panty.

Zoekt u was om hout mee te kleuren of om fraaie schaduwen mee aan te brengen over andere waslagen? Kijk dan eens hier. We hebben ook geweldige kleurwassen op voorraad. U vindt ze hier

Plastic flesje met flipdop

Voor het handig doseren van uw beits, ethanol, lak e.d.

Lege kunststof fles van polyethyleen met fliptop-dopje.

Poetskatoen, 100 gram

Voor het maken van een traditionele politoer-dot
Poetskatoen gebruiken we voor het maken van de absorberende binnenzijde van onze politoerdotten. Zo kunnen we eenvoudig dotten of dotjes van de gewenste grootte maken en krijgen we een prettig absorberende dot. Iets grotere dotten poetskatoen worden nog overtrokken met een oude sok om het werken ermee wat te vergemakkelijken.

Poetskatoen, 1 kilogram

Witte poetskatoen voor wie iets meer nodig heeft

Poetskatoen, 10 kilogram

Witte poetskatoen in voordeel verpakking.

Doos van 10 kg

Polish reviver, 250 ml

Hét produkt voor het opfrissen van bestaande laklagen en het verwijderen van witte kringen zónder siliconen

Er is een groot aantal produkten op de markt om meubelen op te frissen die over het algemeen olie of was als basisgrondstof hebben. Voor een deel van deze produkten claimt men dat ze ook geschikt zijn om politoerafwerkingen op te halen. De effectiviteit van het merendeel van deze produkten is echter niet zozeer te danken aan de samenstelling maar aan het feit dat er siliconen aan zijn toegevoegd. Zichzelf respecterende vaklieden zullen dan ook vrijwel nooit gebruik maken van deze standaard produkten doch de voorkeur geven aan het geheime recept dat ze van hun voorgangers over mochten nemen. Onze polish reviver is samengesteld volgens zo'n recept dat al meer dan 100 jaar oud is en onder andere pure appelazijn en lijnolie bevat.

 

Deze polish reviver wordt zowel gebruikt voor het schoonmaken van een meubel als voor het afwerken van een vers gepolitoerd werkstuk. Het verwijdert oude vuil- en waslagen waarbij ook verkleuringen als gevolg van rook, stof en dergelijke worden verwijderd. Vaak kunnen met dit produkt ook waterkringen, krasjes en witte warmtekringen worden verwijderd van gepolitoerde of met celluloselak afgewerkte oppervlakken.

 

Gebruiksaanwijzing:

  • Fles stevig schudden.
  • Polish Reviver ruim aanbrengen met een zachte doek.
  • Afhankelijk van de vervuiling een of meer minuten in laten werken.
  • Uitwrijven met een schone doek.
  • Behandeling zo nodig herhalen tot bij het uitpoetsen de doek schoon blijft.
  • Tijdens het gebruik de fles stevig blijven schudden.
  • Zeer sterk vervuilde oppervlakken kunnen na inwerken vaak effectiever worden afgenomen met staalwol 5 x 0 in plaats van met een schone doek.

 

Nu in een grotere 250 ml verpakking!

Politoer startpakket met handboek politoeren

Politoer beginnersset compleet met boek Nieuw!

Deze politoer starters kit is zeer compleet. Alles wat nodig is voor goed politoerwerk zit er in. Deze fraaie spulletjes worden bijelkaar gehouden door een mooie multiplex kist met schuifdeksel. Deze set is ruim € 30,00 voordeliger in aanschaf dan wanneer u alle benodigde politoermaterialen afzonderlijk aanschaft.

Lees er hier meer over

Politoer startpakket zonder handboek politoeren

Politoer starterskit zonder boek Nieuw!

Dezelfde set als hierboven beschreven maar nu zonder boek. Speciaal voor iedereen die het boek al in zijn bezit heeft of al kan politoeren. Deze set is ruim € 24,00 voordeliger in aanschaf dan wanneer u alle materialen afzonderlijk zou aanschaffen.

Lees er hier meer over

Politoerdoek

politoerdoek voor onderhoud en schoonmaken van politoerwerk
Politoerdoek
Politoerdoek voor het veilig schoonmaken van gepolitoerde oppervlakken.
Deze extra zachte en handzame doekjes zijn uitstekend te gebruiken om gepolitoerde oppervlakken af te nemen, in de was te zetten of met Polish Reviver of Glanshersteller op te poetsen. Door de zachte structuur werken de doekjes erg prettig en laten ze geen krasjes na.

Politoerkwast

Voor het lakken van de randjes en kantjes.

De randjes en kantjes zijn bij het politoeren altijd erg lastig te bereiken met de dot. Vandaar dat voor die plaatsen regelmatig gebruik gemaakt wordt van een kwastje. We gebruiken daarvoor speciale, wit geitenharenkwastjes waarmee we eerst de randjes lakken zodat we daarna de rest van het oppervlak kunnen politoeren en de aanzetten van de kwast daarbij kunnen wegwerken. We hebben ze in 3 verschillende maten dus vergeet niet aan te geven welke maat u wilt.

Klik hier wanneer u wilt weten hoe de u de kwast voorbereidt en behandelt zodat u er lang plezier aan beleeft.

Politoerlinnen, 1 stuk

Voor de buitenzijde van de politoerdot

Politoerlinnen wordt gebruikt voor het maken van de politoerdotten omdat deze stof fijn van structuur is en niet pluist zodat daarmee erg prettig gewerkt kan worden. Hoewel dit product nog steeds politoerlinnen wordt genoemd is het geen linnen meer maar een moderne stof die wordt gemaakt van de laatste meters productiestof die niet geschikt zijn voor kleding en derhalve kleine foutjes en/of verkleuringen kunnen bevatten. Voor het politoeren hebben deze foutjes uiteraard geen nadelige gevolgen.

Politoerolie, 250 ml

De smeerolie in het politoerproces.
Politoer-olie is een olie die we tijdens het politoeren gebruiken om te voorkomen dat de dot gaat plakken. Het heeft globaal dezelfde eigenschappen als Sumatra-olie maar is een stuk goedkoper zonder verlies aan kwaliteit voor het doel waar wij de olie voor gebruiken. Na voltooiing van het politoerwerk dient de achterblijvende olielaag grondig verwijderd te worden om te voorkomen dat de politoerlaag dof of zelfs wit uit zal slaan ("rotten"). Vele oude politoerders gebruikten als smeermiddel rauwe (of zelfs gekookte) lijnolie. Dat heeft echter niet de voorkeur omdat lijnolie voor deze toepassing te dik en te plakkerig is en een film tussen de schellaklagen achter kan laten waardoor op (lange) termijn schade aan de politoerlaag op kan treden.

Porievuller

Watergedragen porievuller
Prima porievuller op waterbasis om porien in hout mee dicht te maken.

Puimsteen poeder, 200 gram

Het traditionele schuurmiddel voor het "puimen".

Puimsteenpoeder is het meest bekende schuurpoeder dat we gebruiken bij het vullen van de poriën. Er zijn echter ook nog andere schuurpoeders. Kijk dus eens bij de uitgebreide beschrijving voor meer informatie.

 

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van onze schuurpoeders

Renaissancewax 60 ml

Microkristallijne renaissance wax Nieuw! Aanbevolen door het Brittish Museum

Microkristallijne renaissansewax geeft een uitstekende bescherming aan houten objecten, bronzen beelden, marmeren vloeren, gepolitoerde meubels, gelakte meubels alsook antieke meubels die met ivoor, been, parelmoer of schildpad zijn ingelegd. Geeft een betere waterbestendigheid dan natuurlijke wassen en laat geen vingertjes achter. Renaissance wax is zuurvrij en tast daardoor delicate producten niet aan.

Over microkrystallijne was als renaissancewax valt erg veel te vertellen. Klik hier voor veel meer informatie.

Renaissancewax 200 ml

Microkristallijne renaissance wax NIEUW!! Aanbevolen door het Brittish Museum!

Microkristallijne renaissansewax geeft een uitstekende bescherming aan houten objecten, bronzen beelden, marmeren vloeren, gepolitoerde meubels, gelakte meubels alsook antieke meubels die met ivoor, been, parelmoer of schildpad zijn ingelegd. Geeft een betere waterbestendigheid dan natuurlijke wassen en laat geen vingertjes achter. Renaissance wax is zuurvrij en tast daardoor delicate producten niet aan.

Over microkrystallijne was als renaissancewax valt erg veel te vertellen. Klik hier voor veel meer informatie.

Sandarak, 100 gram

Traditionele harder voor de politoer vernis.

Sanding Sealer traditional, 250 ml

Versnelt en vereenvoudigt het schuren en voorkomt donkere plekken bij het beitsen.

 

Nu in een nieuwe handige verpakking van 250 ml

Sanding sealer met slijpmiddel

Sanding sealer met talk poeder 1 liter.

 Deze sanding sealer bevat talkpoeder en heeft daarmee een enigszins vullend vermogen. Het resultaat van twee laagjes sanding sealer met talkpoeder geeft een fantastisch glad oppervlak en maakt puimen in een aantal gevallen overbodig.

Meer over sanding sealers leest u hier