Porievuller

  • Beschrijving
  • Meer details
porievuller

Watergedragen porievuller

Prima porievuller op waterbasis om porien in hout mee dicht te maken.

Deze watergedragen porievuller is uitstekend geschikt om al te grove porien in het hout dicht te maken om zodoende een prachtig strak oppervlak te krijgen. Deze porieenvuller zit in een pot van een kilo en is pasteus van aard. Hij kan op twee manieren worden gebruikt.

Methode 1: rechtstreeks uit de pot aanbrengen op het hout en met een spatel (tip: neem een oud bankpasje o.i.d.) de pasta over het hout verspreiden waarbij de porien in het hout goed worden dichtgesmeerd en zodoende het oppervlak wordt geegaliseerd. Daarna uiteraard laten drogen en schuren tot de gewenste fijnheid/gladheid.

Methode 2: De pasta verdunnen met water en aanbrengen met een verfspuit. Op die manier wordt de porievuller gebruikt als een soort plamuur die in diverse lagen wordt aangebracht. Ook hierna uiteraard laten drogen en schuren tot het gewenste resultaat is gebruikt.

Er zijn op dit moment twee kleuren beschikbaar. Vuren en eiken. De eiken variant is iets donkerder dan de vuren variant. Om exact de juiste kleur van het hout (anders dan vuren of eiken) te verkrijgen kan de poriënvuller heel goed worden gemengd met pigmenten (bijvoorbeeld de ombers en de dodekop soorten) of borma houtkleurstof (holzfarbe). Op die manier kan men ook mahonie, noten of padoek behandelen.