023

Wasbeits

Een variant op waterbeits is wasbeits

Moeten we waterbeits afwerken met een beschermlaag als parketlak, hardwachsolie, tungolie of was, bij wasbeits is dat niet nodig. In wasbeits zit een hoog percentage was opgelost in de beits die na droging eenvoudig kan worden uitgepoetst met een borstel of met een doek.

Kunnen water en was dan samengaan? Jawel, dat kan wanneer de was een beetje wordt veranderd en wanneer daarnaast een emulgator wordt toegevoegd. De was lost dan keurig op in de beits. Tenminste.....wanneer de fles goed wordt geschud of de inhoud goed wordt geroerd. Het wil namelijk wel eens gebeuren dat de was bovenin de fles gaat zitten en daar een dikke substantie vormt. Dat is heel normaal en zeker geen afwijking.

Wanneer kunnen we wasbeits gebruiken?

  1. Wanneer we zeker weten dat we het meubel met was willen onderhouden
  2. Wannneer we er zeker van zijn dat het oppervlak niet vochtig wordt. Een kast gaat prima, maar een tafel die vaak wordt afgenomen niet. Wasbeits is niet watervast!

Wasbeits kan na het aanbrengen en drogen dus gewoon worden uitgepoetst tot een vaak prachtige zijdeglans. Het onderhoud kan gewoon gebeuren met onze antiek terpentijnwas.

De inhoud van een fles is 1 liter en daarmee doe je 10 tot 12 m2

Wilt u liever waterbeits gebruiken? Klik dan hier

 

 

!

Wasbeits

Wasbeits, de variant op waterbeits maar dan met was

Fijne wasbeits in diverse kleuren.

Lees er hier meer over

Antiekwas, 370 ml

Antiekwas (oftewel boenwas) om uw antieke meubelen mee te onderhouden

Wasborstel

Borstel om was en wasbeits mee uit te poetsen
Hand wasborstel. Waslagen prettig uitpoetsen. Uiteraard niet gebruiken op een gepolitoerd oppervlak.

Wasborstel met lederen strips

De perfecte borstel om was en wasbeits mee uit te poetsen
Wasborstel die met de jaren steeds beter werkt. De leren strips zijn aanvankelijk wat stug, maar worden in het gebruik soepeler. Perfect om was tot glans te poetsen. Uiteraard niet gebruiken op een gepolitoerd oppervlak.

Wasborstel voor op de boormachine

Voor machinaal uitpoetsen van was en wasbeits
Voor wie grote oppervlakken moet doen en geen zin heeft om dat met de hand te doen is er speciaal voor die groep een borstel voor op de boormachine. Laat de machine niet te hard draaien en poets de waslagen tot glans.

wasbeits een variant op waterbeits