Afbijtmiddelen

Afbijt Extra krachtig

Dit afbijtmiddel is vloeibaar. Een variant wordt geleverd in gelvorm. 
Dit afbijtmiddel is vloeibaar. Een variant wordt geleverd in gelvorm. 

Een van de krachtigste afbijtmiddelen voor het moderne lakkenDeze extra krachtige afbijt is gebaseerd op de ouderwetse formules. Het is daardoor beter geschikt voor lastige afbijt klussen waar de moderne afbijtmiddelen moeite hebben om de oude afwerklagen te verwijderen. Toch laat deze afbijt lijmlagen van dierlijke oorsprong of witte houtlijm met rust en ook blijven de porien van het hout gevuld. Er is een vloeibare variant voor de horizontale vlakken, maar voor de verticale vlakken is een afbijt in gel vorm handiger omdat die dan niet zo naar beneden druipt en dus langer de kans heeft om de lak kapot te krijgen. Verder is er tussen gel en vloeibaar geen enkel verschil.

De werkwijze voor het gebruik van deze afbijt is als volgt:

  1. Ruim aanbrengen met de speciale verstuiver of eventueel een kwast.
  2. 10 minuten in laten trekken.
  3. Verwijder de opgeloste verf met staalwol maat 0 of met een schraapstaal.
  4. Indien nodig de behandeling herhalen. In veel gevallen volstaat het om het oppervlak slechts 1 of 2 keer te behandelen maar bij grote laagdikten en/of hardnekkige afwerkmaterialen kan het nodig zijn om het proces nog een paar keer te herhalen.
  5. Tot slot kan residu worden weggepoetst met alcohol

 

Het spreekt voor zich maar toch maar even voor de zekerheid: Afbijtmiddelen zijn zeer agressief. Draag adequate beschermingsmiddelen en houdt afbijtmiddelen buiten bereik van kinderen!

 

 

Let op: Als gevolg van de immer strenger wordende milieuregelgeving worden alle afbijtmiddelen van alle merken minder krachtig terwijl de verfsoorten steeds beter en bestendiger worden. Of uw specifieke verfsoort dan ook met deze of andere afbijtmiddelen verwijderd kan worden is helaas niet meer te garanderen en slechts proefondervindelijk vast te stellen.

afbijtmiddelen afbijtmiddelen

Afbijtbestendige verstuiver

Afbijtbestendige verstuiver  Aanbieding!

Staalwol maat 0, 200 gram

Voor het schoonmaken van oude laklagen.

Schraapstaal, rechthoekig

Voor schoonmaken, voor het egaliseren van fineerwerk e.d.

Afbijt zonder spoelen van Scalp

Vloeibaar traditioneel afbijtmiddel van Scalp


Afbijt zonder spoelen van Scalp, 6 x 750ml

Dezelfde afbijt maar dan voordeliger voor wie iets meer nodig heeft. Bespaar  op de normale prijs door wat meer in te slaan....


 

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van dit product

 

Afbijt gel Scalpex NW

blik 750 ml
Gel afbijt middel van Scalp