afbijt_nieuw (2)

Afbijt extra krachtig zonder spoelen

Om snel en veilig (antieke) meubelen schoon te maken!

We hebben nog geen ander produkt gezien dat beter geschikt is om (antieke) meubelen kaal te maken. Deze afbijt verwijdert eenvoudig en snel verf, lak, boenwas, politoer en dergelijke. U trekt hierbij bovendien de poriën van het hout niet open waarmee u dus onnodig puim-werk voorkomt en het oppervlak mooi blijft.

 

Als de politoerlaag van een bestaand meubel in dermate slechte staat is dat deze niet meer gered kan worden zal deze zo netjes mogelijk verwijderd dienen te worden. Verwijderen met mechanisch hulpmiddelen (schuren, krabben en dergelijke) is daarbij vaak geen optie omdat daarmee de kans bestaat dat het meubel of de aanwezige fineerlagen worden beschadigd zodat de aangewezen weg voor het verwijderen van de afwerking het gebruik van een afbijtmiddel is.

 

Standaard afbijtmiddelen hebben de eigenschap dat deze met water nagespoeld dienen te worden en dat ze bovendien lang nat moeten blijven om het werk goed te kunnen doen. Dit vocht kan desastreuse gevolgen hebben voor het meubel en bovendien worden daardoor vaak ook de poriën van het hout "open getrokken" waardoor men zich door het gebruik van deze produkten onnodig veel werk op de hals haalt.

 

Alternatief is het gebruik van het produkt "afbijt zonder spoelen" dat, zoals de naam al impliceert, niet nagespoeld hoeft te worden met water, in zeer korte tijd zijn werk doet en bovendien de poriën vrijwel niet open trekt. Gevolg is derhalve dat u hiermee wél de oppervlaktelaag in korte tijd verwijdert maar zónder het werkstuk te beschadigen of de poriën open te trekken.

 

Onze afbijt is net zo vloeibaar als water waardoor het bijzonder makkelijk te verwerken is en het niet als een gelachtige pasta op het oppervlak hoeft te worden aangebracht. Het kan eenvoudig met een verstuiver of een kwast worden opgebracht. Voordeel van de verstuiver daarbij is dat u niet meer van het produkt aanbrengt dan nodig is en dat daarmee ook eenvoudig verticale oppervlakken kunnen worden bewerkt zonder dat u tot achter de spreekwoordelijke oren onder zit.

 

U kunt deze afbijt kopen voor het verwijderen van was, politoer, vernis en andere verflagen. De enige producten waarvan we tot op heden weten dat dit produkt die niet lust zijn moderne 2-componenten lakken en polyesterlakken.

 

De werkwijze voor het gebruik van deze afbijt is als volgt:

  1. Ruim aanbrengen met de speciale verstuiver of eventueel een kwast.
  2. Enkele minuten in laten trekken.
  3. Verwijder de opgeloste verf met staalwol maat 0 of met een schraapstaal. Doe dit terwijl het oppervlak nog vochtig is. Niet wachten dus tot het droog is want dan heeft u de boot gemist.
  4. Indien nodig de behandeling herhalen. In veel gevallen volstaat het om het oppervlak slechts 1 of 2 keer te behandelen maar bij grote laagdikten en/of hardnekkige afwerkmaterialen kan het nodig zijn om het proces nog een paar keer te herhalen.

 

 

 

Het spreekt voor zich maar toch maar even voor de zekerheid: Afbijt is een zeer agressief middel. Draag dus adequate beschermingsmiddelen (tenminste bril en handschoenen) en houd deze produkten buiten het bereik van kinderen!

 

Weet u zeker dat u het meubel kaal moet maken? Als de laklaag op zich nog redelijk in tact is kunt u deze wellicht nog herstellen met onze Glanshersteller. Lees hier of het oppervlak misschien nog is te redden met onze Glanshersteller.

!

Afbijt zonder spoelen van Scalp

Vloeibaar traditioneel afbijtmiddel van Scalp

Yesss!!  Weer leverbaar!

 Deze verfafbijt is misschien wel wat duurder, maar is dan ook absoluut de top in het verwijderen van verf, lak, politoer, lijm, was etc op metaal en hout. Dit product bevat geen Dichloormethaan en geen fosfaten. Prima voor de restauratie van meubelen, kozijnen, luiken, lambizeringen. Dit product is zo dun als water en derhalve uitstekend te verspuiten.

Waarschuwing: Absoluut buiten bereik van kinderen houden.

Download hier een PDF voor meer informatie

Afbijt zonder spoelen van Scalp, 6 x 750ml

Dezelfde afbijt maar dan voordeliger voor wie iets meer nodig heeft. Bespaar 20 euro op de normale prijs door wat meer in te slaan....

Weer leverbaar!

 

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van dit product

 

Afbijt gel Scalpex NW

Gel afbijt middel van Scalp
Dit is dezelfde afbijt als de vloeibare, maar dan in gelvorm. Werkt net zo goed als u gewend was van de vloeibare, maar deze is geschikt voor rechtopstaande vlakken waar de vloeibare  afbijt niet bruikbaar is.

Afbijtbestendige verstuiver

Nu extra voordelig door grote inkoop
Afbijtbestendige verstuiver  Aanbieding!

Onze afbijt zonder spoelen werkt zo efficiënt dat daardoor ook de meeste verstuivers (plantenspuiten en dergelijke) worden opgelost. We hebben daarom deze eenvoudige verstuivers in het programma opgenomen voor wie een enkele keer met afbijt werkt. Ook deze verstuivers hebben helaas niet het eeuwige leven maar houden het wel langer vol dan de doorsnee verstuiver.

Staalwol maat 0, 200 gram

Voor het schoonmaken van oude laklagen.
Staalwol gebruiken we voor verschillende toepassingen en is dan ook in verschillende groftes leverbaar. De groftes variëren van 4 (zeer grof) via 3, 2, 1, 0 naar 00, 000, 0000 oftewel "4 x 0" wat de fijnste kwaliteit is. Voor het politoeren gebruiken we grofte 0 normaliter voor het schoonmaken (in combinatie met afbijt-zonder-spoelen) en grofte 0000 voor het opdoffen van de politoerlaag (eventueel in combinatie met polish reviver) en/of het in de was zetten ervan. Deze fijnste staalwol is daarnaast ook prettig te gebruiken voor het oppoetsen van metalen en het "gewoon" in de was zetten van meubelen.

Schraapstaal, rechthoekig

Voor schoonmaken, voor het egaliseren van fineerwerk e.d.

 Schraapstaal om vooral vlakke houten voorwerpen glad te maken. De juiste techniek is met de vingers en de duimen het schraapstaal in een flauwe bocht te duwen en dan het schraapstaal van je af te duwen. Als het schraapstaal scherp is ontstaan mooie kleine krulletjes.

Lees hier nog veel meer over schraapstalen

Afbijt zonder spoelen