Waterbeits en/of alcoholbeits

We hebben zowel waterbeits als alcoholbeits in ons assortiment. .

 

1. Waterbeits

Waterbeits is zoals de naam al zegt oplosbaar in water. U verwerkt deze beits als volgt:

  • Maak de gewenste oplossing aan door een zakje of potje waterbeits-poeder op te lossen in circa 300 ml water. U krijgt daarmee een beits-concentraat waarmee u de uiteindelijke hoeveelheid water op kleur kunt brengen.
  • Pas de voor het project benodigde hoeveelheid water af en breng dit op kleur me het beits-concentraat. Als u noteert hoeveel cc van het beits-concentraat u heeft gebruikt voor het maken van de juiste kleur heeft u het juiste recept voor het geval u nog eens dezelfde kleur bij moet maken.
  • Schuur het oppervlak en maak eventueel gebruik van Sanding Sealer om het rijzen van vezels te voorkomen.
  • Breng de beits oplossing ruim aan met een kwast roller of door te dompelen en laat even intrekken.
  • Laat het oppervlak niet opdrogen maar neem dit met schone droge lappen af terwijl de beits nog nat is. Door het oppervlak af te nemen krijgt u een egale kleur in plaats van een wolkachtig effect.
  • De kleur die het oppervlak direct na afnemen (als het oppervlak dus nog nat is) heeft is de uiteindelijke kleur die het stuk ook na afwerken met olie, lak of was zal krijgen.
  • Laat het oppervlak goed door drogen. Hierbij wordt de kleur bij sommige beitsen significant anders dan wat u in gedachten heeft. Niets van aantrekken, komt vanzelf weer goed bij het afwerken.
  • Werk na drogen het oppervlak naar wens af met olie, beits of was.
  • Aangemaakte beits is, mits vorstvrij bewaard, vrijwel onbeperkt houdbaar.

 

2. Alcoholbeits

De werkwijze voor alcoholbeits is gelijk aan de hierboven beschreven werkwijze voor waterbeits behalve dan dat alcoholbeits opgelost dient te worden in alcohol. Voordeel van alcohol is dat er daardoor sneller gewerkt kan worden. Nadeel van alcoholbeits is ook dat er daarmee sneller gewerkt moet worden. Naast de snelheid van werken kan de keuze tussen water- of alcoholbeits worden bepaald door het product waarmee uiteindelijk wordt afgewerkt. Als er met een watergedragen vernis wordt afgewerkt dan wordt met alcoholbeits op kleur gebracht; wordt een afwerking op basis van Alcohol (Spirituslak, Politoer e.d.) aangebracht dan wordt voorgewerkt met waterbeits. (de oplosmiddelen zijn dus tegengesteld)

 

Let op:

Onze waterbeits is nog de oude vertrouwde waterbeits en heeft dus niets te maken met de watergedragen beitsen die tegenwoordig op de markt zijn en die hele andere eigenschappen hebben.

!

Alcoholbeits, potje

De beits is, afhankelijk van de gekozen uitvoering, oplosbaar in water óf alcohol. Kies derhalve waterbeits of alcoholbeits afhankelijk van uw toepassing. Met 1 potje kan, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit 1 tot 5 liter water- of alcoholbeits worden gemaakt.

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van onze beitsen

Nog slechts 1 kleur leverbaar!

Borma houtkleurstof

Zelf beits maken met een concentraat dat overal in oplost
Met dit concentraat maakt u in een handomdraai 1,5 liter waterbeits, alcoholbeits, aangekleurde lak of aangekleurde politoer. Het lost overal in op en is daarom een uitkomst voor hen die soms alcoholbeits nodig hebben en soms waterbeits. 1:6 verdunnen is prima, maar wil je de beits donkerder hebben, dan kan het ook minder verdund worden.

Waterbeits kant en klaar 1 liter

Voor wie niet wil prutsen met kleurstof of zakjes hebben we prachtige kant en klare waterbeits

Sommigen geven er de voorkeur aan om niet zelf te lopen prutsen met zakjes beits of flesjes kleurstof. Speciaal voor hen hebben we een uitstekende eigen mer waterbeits die prima voldoet. Kies wel even een kleurtje.

Meer over waterbeitsen kunt u hier lezen

 

Beits: Alcoholbeits, zakje voor circa 300 ml

Voor het op kleur brengen van het werkstuk en/of politoervernis.

Wie de kleur van zijn werkstuk aan wil passen of zijn reparatie bij wil kleuren gaat aan de slag met beits die we in verschillende kleuren op voorraad hebben.

 

Deze zakjes beits werken uitsluitend in alcohol.

 

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving van onze Beitsen

Beits: Waterbeits, zakje

Deze beits is oplosbaar in water. Met 1 zakje maakt u, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit 1 tot 5 liter professionele waterbeits

Ethanol, 1 liter

Ethanol in klein-verpakking

Maximaal 8 literflessen Ethanol per bestelling.

 

Deze Ethanol is ondrinkbaar en dus niet geschikt om Limoncello en dergelijke mee te maken

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van onze veilige ethanol

Alcohol- / Water beits