Bakeliet poets

Bakeliet poetsen doe je met Bakelietpoets

Bakeliet heeft weliswaar niet zoveel met politoeren te maken maar, als reactie op het groot aantal vragen die we over Bakeliet hebben gekregen, hebben we toch ook voor Bakeliet inmiddels een onderhoudsproduct in ons assortiment.

 

Bakeliet, de bekende kunststof uit het midden van de vorige eeuw, wordt na verloop van tijd namelijk vaak dof en "smoezelig".

 

Voor het weer opfrissen van Bakeliet hebben we daarom in eigen werkplaats "Bakelietpoets" ontwikkeld waarmee op eenvoudige wijze en zónder serieus spierballenwerk het Bakeliet zijn oorspronkelijke glans teruggegeven kan worden. Bovendien wordt er met dit produkt vrijwel géén Bakeliet weggeschuurd (wat bij gebruik van bijvoorbeeld commandant, koperpoets of aanverwante schuurmiddelen wel het geval is) waardoor het oorspronkelijke Bakelieten voorwerp volledig voor het nageslacht behouden blijft. 

  • Bakelietpoets gebruikt u als volgt:
  • Maak het Bakeliet zo goed mogelijk schoon met een sopje.
  • Schuur bakeliet nooit. Het bevat gevaarlijk asbest, dat vrij komt met schuren!!
  • Fles goed schudden.
  • Bakelietpoets ruim aanbrengen en met een doek stevig inwrijven. Als er kleine krasjes in het Bakeliet zitten wrijft u harder / langer om deze te verwijderen.
  • Zorg dat er na het poetsen ruim voldoende Bakelietpoets op het oppervlak achterblijft en laat dit minimaal een uur intrekken.
  • Met een droge, schone doek uitpoetsen.
  • Het Bakeliet in de Traditionele was zetten voor een zachte glans en dit zo nodig na een maand nog een keer herhalen.

NB:

Als de Bakelietpoets iets langer staat, gaan de ingrediënten scheiden en kan het zijn dat er wolkjes zichtbaar worden. Dit is geen probleem maar hoort gewoon bij de eigenschappen van het produkt. Vóór gebruik alleen even stevig schudden om alle ingrediënten weer te mixen.

 

Neem ook eens een kijkje bij het hoofdstuk Bakeliet in de linker kolom voor meer tips en trucs voor het onderhoud en herstel van Bakeliet.

 

Bakelietpoets, 250 ml

Nieuw recept!
Bakeliet simpel, snel en veilig oppoetsen en verzorgen.

Traditionele blanke antiek was, 370 ml

Politoer onderhoudt men met deze traditionele was waarmee ook niet gepolitoerde meubelen kunnen worden onderhouden.