Schellak in een spuitbus

schellak verspuiten

Schellak in een spuitbus

Wie niet kan politoeren kan toch met schellak werken. We hebben twee soorten ook in een spuitbus.

Politoeren is best veel werk maar geeft verreweg het mooiste effect  en resultaat. Toch is het ook mogelijk om schellak in een spuitbus te doen en die te verspuiten op het object.

Het werken met celluloselakken is een stuk ongezonder dan het werken met schellak in een spuitbus. Het wordt ook steeds lastiger om nog aan celluloselak te komen omdat de productie er van in Nederland aan banden is gelegd. Met het verspuiten van schellak behaal je een tenminste zo goed resultaat als met de oude celluloselakken.

Ook schellak in een spuitbus droogt zeer snel en daardoor is het mogelijk om enkele lagen per dag te verspuiten. Zorg er voor dat je dunne lagen spuit zonder zakkers. Geef de lak tussentijds de kans om voldoende te drogen en schuur regelmatig met een hele fijne korrel. Geef de lak na een aantal lagen voldoende de tijd om echt uit te harden. Hierna kan het oppervlak worden gepolijst met onze glanshersteller.

Schellak in een spuitbus is met name handig voor:

  • mensen die niet kunnen politoeren
  • kleine onderdelen die niet gepolitoerd kunnen worden
  • ornamenten
  • houten beelden
  • houtdraaiwerk
  • etc.

We hebben de normale ontwaste blonde schellak in een spuitbus, maar ook de zogenaamde hardtop polish die een stuk harder wordt door additieven en beter bestand is tegen vocht. Keerzijde is dat die laatste ook minder gemakkelijk te herstellen is.

 

Glanshersteller, 250 ml

Het wondermiddel voor dof en beschadigd politoer- en ander lakwerk.