politoer startersset

politoer starters set

Politoer starters set

Een politoer beginners set voor wie wil beginnen met politoeren

Regelmatig krijgen wij de vraag: 'Wat heb ik nodig om te politoeren?'

Maar ook: 'Kun je niet een soort van politoer starterskit samenstellen?'

 

Welnu, dat kunnen we zeker en dat hebben we dan ook met veel plezier gedaan. Er werd gezocht naar een kist waarin alle benodigde spulletjes van de set ingestopt konden worden, maar die ook voldoende groot is om daar zelf ook nog jampotjes voor de dot, flesjes met kleurstoffen, additieven als sandarak, poetsdoeken, politoerkwasten etc...etc.... in te kunnen  doen.

Die kist hebben we gevonden en die meet 35 x 25 x 18 cm. Hij is gemaakt van stevig multiplex en hij heeft een duuzaam schuifdeksel.

In de set hebben we een zeer complete inhoud gestopt met in ons achterhoofd telkens de vraag: 'Is dat nu beslist nodig om er in te stoppen?' Het is niet nodig om te beginnen met 300 gram schellak. Wanneer we om te beginnen een flesje hebben met 250 ml schellakpolitoer, dan is dat meer dan voldoende voor de meeste projecten. Daarom hebben we er voor gekozen om er 75 gram schellak blond ontwast bij te doen en geen 300 gram. Het in voorraad hebben van alle soorten schellak is leuk, maar niet absoluut noodzakelijk. Politoerkwasten en onderhoudsdoekjes zijn erg prettig, maar niet absoluut noodzakelijk in de eerste instantie. Het beperken van de inhoud scheelt geld. De set is compleet zonder 'overcompleet' te zijn, maar ook niet 'uitgekleed' zodat je er weinig mee kunt.

In deze set zit het minimum wat nodig is om perfect politoerwerk te leveren.

Dit zit in onze politoer starters set:

 Omdat wij ons er bewust van zijn dat een aantal mensen het handboek politoeren al heeft, bieden wij de keuze om de set mét of zonder boek aan te schaffen.