oliën van hout voor het politoeren

_mg_6694

Oliën van hout voor het politoeren

Voor je met politoeren begint kan het hout worden in geolied. U kunt hier lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Na het schuren met alle gangen schuurpapier en het keurig puimen, kan het hout worden geolied met een mix van 2 delen rauwe tungolie of rauwe lijnolie, 1 deel siccatief voor oppervlakte en dieptedroging en 1 deel terpentijnolie.

In deze mix zit dus een betrekkelijk hoog percentage aan siccatief. Dat is nodig om een goede doordroging van de olie te bewerkstelligen. De olie lijkt daardoor erg donker, maar zorgt er hierdoor voor dat het hout een prachtige doortekening krijgt en het politoerwerk later nóg sprekender wordt dan zonder die olie.

Het werk wordt met een niet te natte kwast met de oliemix ingestreken en daarna met een doek drooggewreven. Een dun laagje is dus voldoende voor een prachtig resultaat. Daarna moet de olie goed drogen en daar trekken we liefst minimaal 24 uur voor uit.

Soms is het nodig nog even heel licht te schuren met korrel 2500 schuurpapier en daarna kan het politoerfeest beginnen.

Veel mensen slaan de stap van het inoliën over omdat ze drie ingrediënten nodig hebben die tezamen nogal wat kosten. Hieronder vindt u de ingrediënten los met de prijzen daarbij.

Omdat we van mening zijn dat inoliën zeker meerwaarde biedt, hebben we nu deze ingrediënten voor u in de juiste verhouding gemixt en in een fraai glazen flesje van 200 ml gedaan. Deze oliemix is een stuk voordeliger dan het kopen van alle afzonderlijke ingrediënten!

Deze oliemix is dus niet geschikt om te gebruiken tijdens het politoeren ter voorkoming van plakken van de dot! Daarvoor is alleen de politoerolie geschikt

Terpentijn olie, kleinverpakking

fles 0,25 l

Natuurlijke Terpentijn in prettige kleinverpakking

 

Oliemix voor politoerwerk

Perfecte oliemix voorafgaand aan politoerwerk Nieuw!