secondenlijm chestnut

superglues

Secondenlijm van Chestnut

Secondenlijm wordt ook wel secondelijm, cyanoacrylaatlijm of superlijm genoemd. U kunt daar op deze pagina meer over lezen.

Hoe je het spul ook noemt, het lijmt als de brandweer. Dat wil zeggen, niet alles maar wel heel veel.Daarnaast zijn er nog een heleboel meer leuke dingetjes mee te doen. Het voordeel van deze flesjes van 20 gram is dat ze efficienter zijn dan de grotere flessen van de concurrent. Grote flessen lijken dan wel leuk, maar de praktijk is dat de dop voordat de fles leeg is helemaal stuk is doordat de lijm de opening dichtlijmt die je dan weer open moet breken met een spijker of ander scherp voorwerp. Totdat tenslotte de gehele dop het begeeft en de fles nog half vol zit. Die halfvolle fles droogt uit en kun je weggooien. De 20 grams flesjes van chestnut gaan net zolang me tot de dop het heeft begeven, maar meestal is de inhoud dan ook gewoon verbruikt en is het tijd voor een nieuwe fles.

De blauwe flesjes bevatten een dunne variant. Deze is zo dun als water en zuigt zichzelf diep in de krochten van een scheurtje. Haarscheurtjes zijn er dus prima mee te repareren en ook een afgesplinterd stukje hout zit er zo weer mee vast zonder dat je het ziet. Een naadje kun je vullen met schuurstof en daar wat dunne lijm overheen doen. Het naadje wordt nagenoeg onzichtbaar. Houtdraaiers gebruiken deze lijm ook als afwerking op bijvoorbeeld pennen.

De gele flesjes bevatten de medium variant. Deze is erg geschikt om bijvoorbeeld een stukje ontbrekend fineer mee terug op zijn plaats te lijmen

De zwarte flesjes zijn de dikke variant. Hiermee zijn heel goed (tijdelijk) blokjes hout op elkaar te lijmen. Bijvoorbeeld voor fijn draaiwerk en tal van andere toepassingen. Met alle drie de varianten zijn harde plastic soorten ook perfect te verlijmen.

De accelerator maakt de lijm nog veel leuker. Een deel besproeien met accelerator, het andere deel van lijm voorzien en tegenelkaar aandrukken. De verbinding is terstond tot stand gebracht. Andere werkwijze: lijm aanbrengen, aanduwen en tegelijk accelerator er op spuiten en de hele boel zit vast.

Soms wordt wat gemorst met lijm en komt er lijm op de plek waar dat niet gewenst is. De debonder zorgt er voor dat de lijm snel weer oplost of vlekken verwijdert.

Waarschuwing: wellicht ten overvloede, maar secondelijm is riskant spul in de verkeerde handen. Binnen de kortste keren zit je zelf vast. Blijf de vingers dus bewegen tijdens het aandrukken. Houd secondelijm pertinent uit de buurt van kinderen. Ook ogen en haren kunnen worden vastglijmd en ik kan u vertellen dat dat geen feest is.

Secondenlijm chestnut, dun

Secondenlijm van Chestnut in handige kleine verpakking

Secondenlijm chestnut, medium

Secondenlijm van chestnut in handige kleine verpakking

Secondenlijm chestnut, dik

Secondenlijm van Chestnut in handige kleine verpakking

Secondenlijm activator

Chestnut secondenlijm nog sneller laten werken met de versneller.