Mirre en Mirre

Mirre of Myrrhe

Mirre of Myrrhe

Mirre of Myrrhe wordt geleverd in de vorm van erwten en kent een groot aantal toepassingen in onder andere cosmetische en farmaceutische productenMirre, ook wel als Myrrhe geschreven, is een prettig enigszins zoet ruikende harssoort die gewonnen wordt uit verschillende planten.

 

Naast de toepassing in vernissen wordt Mirre ook onder andere gebruikt in cosmetische en medicinale producten. Het staat tevens bekend om zijn antiseptische werking.   

Op Wikipedia vonden we dat Mirre bijvoorbeeld gebruikt wordt ter bestrijding van bronchitis, (zwemmers)eczeem, kloven, ringworm, rimpels, wonden, artritis, vastzittende hoest, onzuivere huid, kiespijn, hoofdpijn, onregelmatige menstruatie, (chronische) verkoudheid, aambeien, spruw, witte vloed, ontstekingen aan luchtwegen, voetschimmel, gingivitis (tandvleesontsteking), mondzweren, longaandoeningen, mondontsteking, keelontsteking en mogelijk schildklieraandoeningen. Weet u dat ook weer.

De Mirre erwten komen in sommige recepten voor politoervernis voor wat de reden is dat u ze op deze website vindt.  Ook dan worden er allerlei magische eigenschappen aan toegekend maar tot op heden hebben wij alleen effect op de geur van de politoer waargenomen (die best prettig is).

Volgens Wikipedia wordt er gezegd dat de geur van Mirre helderheid, inzicht en innerlijke rust oproept en dat is tijdens het politoeren natuurlijk altijd prettig.

 

Niet op zoek naar Mirre maar naar een andere hars zoals Benzoƫ, Damar, Elemi, Kolofonium of Sandarac? Klik dan hier.

 

Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre Mirre

Mirre erwten, circa 100 gram

Mirre / Myrhe, pot met circa 100 gram Mirre erwten