Blanke en Donkere Antiek Was

lederwas bruin

Antiekwas

Antieke meubelen dienen regelmatig in de was gezet te worden

Antieke meubelen dienen regelmatig in de was gezet te worden. Dit voorkomt uitdrogen en verhoogt de glans. Tevens zorgt de waslaag ervoor dat het hout zich langzamer aanpast aan een veranderende luchtvochtigheid waardoor minder spanning in het hout op zal treden.

Er zijn veel soorten was op de markt met sterk uiteenlopende prijzen en eveneens sterk uiteenlopende kwaliteiten. Wat ze gemeen hebben is dat ze vrijwel allemaal een  mix zijn van verschillende was soorten.

 

De goedkopere wasproducten bevatten voornamelijk Bijenwas vanwege de lage prijs daarvan. Een van de eigenschappen van Bijenwas is dat het een laag smeltpunt heeft en daardoor makkelijk te verwerken is. Keerzijde daarvan is echter dat het ook snel zacht wordt en dus "vingertjes" geeft als het oppervlak wordt aangeraakt. Een Antiekwas met veel Bijenwas geeft al snel een wat vettig aanvoelend oppervlak. Ook is Bijenwas, omdat het zo zacht is, niet erg sterk zodat een dergelijke laag Antiekwas niet erg lang mee zal gaan.

Helemaal aan de andere kant van het was-spectrum staat Carnaubawas. Carnaubawas is een enorm harde was waarvan het verhaal de ronde doet dat het in ruwe vorm net zo hard is als beton. Dat verhaal is volgens ons wat overdreven maar het geeft wel aan dat dit een heel ander product is dan Bijenwas. Carnaubawas geeft een enorm sterke waslaag die niet vettig aanvoelt en geen "vingertjes" maar wel een bijzonder hoge glans heeft. Om die reden laten wij zowel onze Traditionele Was als onze Antiekwas maken met een groot percentage Carnauba was. Zo zorgen we er voor dat u een bijzonder prettig en zuinig te verwerken Antiek was van de hoogste kwaliteit krijgt.

Het zal u niet verbazen dat Carnaubawas een stuk duurder is dan Bijenwas wat uiteraard ook gevolgen heeft voor de prijs van deze hoogwaardige Antiekwas.

 

 

antiek was antiek was antiek was antiek was

Antiekwas, 370 ml

Antiekwas (oftewel boenwas) om uw antieke meubelen mee te onderhouden

Traditionele blanke antiek was, 370 ml

Politoer onderhoudt men met deze traditionele was waarmee ook niet gepolitoerde meubelen kunnen worden onderhouden.

Carnaubawas

Carnauba was is een van de meest hoogwaardige wassen die moeder natuur voor ons heeft gemaakt en leveren we in schilfer-vorm. Puur natuur dus voor wie zelf was wil maken met deze hoogwaardige was als ingrediƫnt

Diepgaand geinteresseerd in carnaubawas? Kijk dan eens hier!

Bijenwas, puur, blok 200 gram

100% zuivere bijenwas in een blok van 200 gram Nieuw!

Terpentijn olie, kleinverpakking

fles 0,25 l

Natuurlijke Terpentijn in prettige kleinverpakking

 

Terpentijn olie, grootverpakking van 5 liter

Een zeer voordelige grootverpakking terpentijnolie!