houtzeep, houtzeep en nog eens houtzeep

Houtzeep

Houtzeep voor het inzepen van uw hout

Houtzeep en nog eens houtzeep!Houtzeep werd in het verleden vooral in Scandinavië gebruikt maar inmiddels heeft het ook zijn weg naar Nederland gevonden. Met hout zeep kan hout namelijk beschermd worden terwijl het een vrijwel onbewerkte uitstraling blijft houden.

 

Nadenkertje

De meeste hout zeep wordt in vloeibare vorm aangeboden. Het enige verschil met onze vlokken is: water. Door dit aan de zeep toegevoegde water moet niet alleen de verpakking beter en groter dus duurder worden maar zijn ook de transportkosten en de opslagkosten aanmerkelijk hoger. Zo wordt het milieu dus onnodig zwaar belast voor dit juist zo milieuvriendelijke produkt..... Natuurlijk is naast het milieu ook de prijs voor u van belang dus rekent u even mee:

  • Voor een liter kant-en-klare hout zeep betaalt u € 25,= tot € 30,=.
  • Met 1 zak van onze schilfers voor € 9,75 maakt u ongeveer 3 liter hout zeep.
  • Onze kostprijs voor een liter houtzeep is dus sechts € 3,25.
  • U betaalt dus bij de collega's ruim € 20,= voor een liter water...

 

Gebruiksaanwijzing voor het zepen van hout

Los circa 100 gram zeep op in 1 liter handwarm water en laat een nacht staan zodat een slijmachtige substantie ontstaat.

Na schuren van de ondergrond tot minimaal korrel 120 (fijner mag ook) brengt u de zeep met kwast of spons aan (op beide zijden van het hout om kromtrekken te voorkomen) en laat u dit circa 10 minuten intrekken. Daarna afnemen met een vochtige doek en een dag laten drogen. Nieuw hout behandelt u 2 tot 3 maal.

 

Onderhoud van met houtzeep behandelde oppervlakken

Het periodiek onderhoud bestaat uit 1 maal per 4 of 6 weken het werkstuk voorzien van een nieuw laagje.

 

Vlekken in met houtzeep behandelde oppervlakken

Vlekken verwijdert u door eenvoudig een nieuw laagje zeep aan te brengen.

Bij hardnekkige vlekken kunt u de nieuwe zeeplaag lichtjes inschuren met een fijne schuurspons. Werk daarbij met de nerf mee om krassen in het oppervlak te voorkomen.

Voor zeer hardnekkige vlekken de behandeling enkele malen herhalen of inschuren met een grover schuurvlies (scotch brite)

 

Tips voor het gebruik van houtzeep

  • Behandel het oppervlak na het schuren eerst met Sanding Sealer en schuur vervolgens nog even lichtjes na om het rijzen van losse vezels te voorkomen en zo een keurig glad oppervlak te verkrijgen.
  • Houtzeep is alleen geschikt om hout te bewerken dat binnen komt te staan. Bij buiten zetten zou de regen namelijk de zeep snel wegspoelen waardoor de bescherming teniet wordt gedaan.
  • De zeep kan ook prima gebruikt worden voor het schoonmaken van onder andere stenen en marmeren vloeren. Los daarvoor een handvol vlokken op in 5 liter warm water en spoel eventueel na met schoon water (met name bij donkere steensoorten is dit gewenst).
  • U kunt de zeep ook gebruiken voor het wassen van alle natuurlijke en synthetische weefsels. De zeep is uitstekend geschikt voor gevoelig textiel zoals wol en zijde en voor kleding van kinderen en voor personen met een gevoelige huid. Los een handvol vlokken op in 5 liter warm water en voeg daarna zo nodig koud water toe.
  • De zeep bevat namelijk geen kleurstoffen, geen parfum, geen schadelijke additieven en is zeer zacht voor de huid.

 

 Deze tekst is niet voor u van belang maar is alleen opgenomen om de zoekmachines te plezieren zodat we deze tekst dan ook vrijwel dezelfde kleur hebben gegeven als de achtergrond van deze pagina zodat de tekst niet opvalt en u dus bij het doorlezen van deze pagina hopelijk niet zal storen. Mocht u deze tekst bijvorrbeeld bij het selecteren of cpieren van stukken tekst toch per ongeluk te zien krijgen trekt u er zich dan niets van aan omdat deze zoals gezegd puur van technische aard is en helemaal niets met het onderwerp op deze pagina te maken heeft .

Houtzeep, zak van 300 gram schilfers

Houtzeep voor het inzepen of onderhouden van hout.