Heeft u ook kant en klare politoervernis?

  • Beschrijving

Ik ben op zoek naar kant-en-klare politoer / schellakvernis maar zie dat niet in uw assortiment.

Dat klopt.  Hoewel schellak namelijk in schilfervorm onbeperkt houdbaar is, gaat het na oplossen in alcohol in kwaliteit achteruit met als gevolg dat het na enige tijd onbruikbaar wordt. Dit verouderen is herkenbaar aan het niet meer goed doorharden van de lak wat tot gevolg heeft dat u de aangebrachte laklagen weer volledig van uw werkstuk moet verwijderen (met alle problemen van dien) om een goed resultaat te krijgen. Om het werken met verouderde produkten te voorkomen is het dan ook sterk aan te bevelen om zelf de voor uw project benodigde hoeveelheid schilfers in ethanol op te lossen. Bovendien kunt u op die manier de dikte van de vernis aanpassen aan uw project en manier van werken én weet u tenminste waarmee u werkt (van de meeste kant-en-klare vernissen die in de handel zijn heeft u namelijk geen idee hoeveel schellak er in zit, wat voor alcohol er in zit en weet u óók niet hoe oud het produkt al is als u het geleverd krijgt...).

Als u toch graag kant-en-klare vernis wilt dan maken we dat natuurlijk graag vers voor u op basis van eerste kwaliteit, ontwaste schellak. Laat ons in dat geval per mail de volgende gegevens weten:

  • De gewenste hoeveelheid vernis
  • De gewenste kleur (Robijn, Oranje, Blond, Zwart of vernis met een specifieke kleur {kijk bij beitsen voor de beschikbare kleuren})
  • De gewenste concentratie (bijvoorbeeld 300 gram per liter)

We hebben normaliter wel een beperkte hoeveelheid kant-en-klare zwarte schellakvernis alsmede harde schellakvernis op voorraad.