kneedbaar hout maken met gupamaker

Borma Holzmasselösung

Borma Holzmasselösung is een houtkit om zelf kneedbaar hout of gupa mee te maken

Borma Holzmasselösung is een echte houtkit op basis van cellulose lak. Het is daarom zeer snel drogend, maar wel giftig omdat het thinner bevat. Werk je er regelmatig mee, neem dan voorzorgsmaatregelen in de vorm van een verfmasker.

Hoe gebruiken we deze houtkit? Deze gupamaker is ideaal voor het dichtmaken van kleine imperfecties van uw werk. Naadjes, kiertjes, scheurtjes werk je er netjes mee weg. Uiteraard kunne ook kleine beschadigingen worden aangepakt.

Met schuurstof uit de zak van een bandschuurmachine of excenterschuurmachine en deze houtkit, maak je een mengseltje dat lekker smeert. Soms kan dat wat vloeibaarder zijn en soms wat dikker. Neem nu een plamuurmes en strijk de imperfecties in met de gupa. Laat een half uurtje drogen (maar uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van de te vullen ruimte) en schuur dan de boel mooi glad. Soms moet de behandeling worden herhaald.

Tip: Je kunt beter 'te hoog' vullen dan te laag. Het spul schuurt eenvoudig weg en opnieuw een mengsel maken en de behandeling herhalen is meer werk.

Tip: Leg een verzameling van potjes houtstof aan die je kunt gebruiken wanneer u dat nodig heeft. Zo kunt u perfect de juiste kleur bij uw hout zoeken.

Tip: Er is ook een watergedragen variant. Die droogt langzamer en werkt minder prettig, maar is wel volledig onschadelijk.

 

Houtkit of gupamaker

Zelf gupa maken is geen probleem met Borma Holzmasselösung