cursus politoeren

dsc_6756

Cursus politoeren

Ook leren politoeren? Volg een cursus. Gezellig en leerzaam!

Zoals u op onze website kunt lezen, doen er over het politoeren veel geruchten en sterke verhalen de ronde. Een van die sterke verhalen is dat politoeren vrijwel niet te leren is en je daar zeker 40 jaar mee bezig moet zijn om het een klein beetje in de vingers te krijgen. Gelukkig is dat complete onzin en is politoeren gewoon een afwerktechniek zoals zovele anderen die prima in de cursus politoeren te leren is. Lastig bij politoeren is wel dat er allerlei zaken onder je vingers gebeuren die door een leek niet herkend zullen worden waardoor zonder gedegen uitleg de kans op succes inderdaad niet erg groot is. Als we u echter aan de hand nemen en u uitleggen wat er tijdens het proces gebeurt, wat er daarbij te zien is en hoe u dat herkent is het geen enkel probleem om u in twee dagen een van de vele manieren om te politoeren bij te brengen. Na het volgen van deze cursus en uiteraard nog een paar oefenprojectjes om het geleerde volledig in de vingers te krijgen is het dan ook geen probleem meer voor u om bestaand politoerwerk te herstellen of om volledig nieuw politoerwerk te maken.

 

De kosten voor deze cursus bedragen € 295,= inclusief koffie, thee, lunches, alle te gebruiken materialen, werkboekje/handout en btw. Mocht u het hele politoerverhaal echt netjes en als naslagwerk willen hebben, dan kan ik van harte mijn 'handboek politoeren' aanbevelen.

Uiteraard besteden we een respectabel deel van de tijd van deze cursus om u op luchtige maar duidelijke wijze de theorie en allerlei leuke wetenswaardigheden over deze prachtige techniek te vertellen maar daarnaast gaan we ook vooral uitgebreid samen met u aan de slag om uw zelf meegebrachte (antieke) meubel, muziekinstrument, radio, speeldoos of ander houten werkstuk te voorzien van een prachtige politoerafwerking.

 

De eerste dag van de politoercursus doorlopen we het complete proces in vogelvlucht en gaan we uitgebreid in op alle technieken die gebruikt worden voor het opfrissen en/of herstellen van bestaand politoerwerk. Daarnaast kijken we bovendien naar de meest gebruikte restauratietechnieken die nodig zijn om een bestaand object weer politoer-klaar te maken.

 

Het is de bedoeling dat u voor deze cursus een eigen werkstuk meebrengt. Een werkstuk waar van alles aan mankeert heeft daarvoor sterk de voorkeur zodat u al deze technieken ook direct zelf kunt uitproberen. Als u het werkstuk aan het eind van de eerste dag niet volledig gereed heeft om de politoer-vernis aan te kunnen brengen is dat alleen maar prettig en neemt u de nog benodigde materialen mee naar huis zodat u het werkstuk in alle rust in de eigen werkplaats of aan de keukentafel af kunt maken. Dat heeft tevens het voordeel dat u de in de eerste dag meegekregen stof even rustig kunt laten bezinken en kunt oefenen.

 

Eén of twee weken later komen we voor de tweede dag bij elkaar waarbij we natuurlijk eerst kijken of ieders voorwerk geheel naar wens gelukt is en waarbij we de rest van deze dag besteden aan het aanbrengen en afwerken van de laklagen en alle technieken die daarbij komen kijken.

 

Omdat politoeren geen karwei is waarmee we 's morgens kunnen beginnen om het diezelfde dag nog af te ronden zult u in de tweede dag uw werkstuk weliswaar niet volledig af krijgen maar hebben we aan het eind van die dag wel alle stappen besproken en gezien die nodig zijn om een perfect eindresultaat te verkrijgen.

 

En mocht het na afloop van de cursus thuis achter de keukentafel of in de eigen werkplaats toch nog niet direct volledig lukken dan bent u natuurlijk van harte welkom om contact op te nemen of weer even langs te komen zodat we uw neus weer even de goede kant op kunnen draaien want het leerproces houdt natuurlijk niet op aan het eind van de tweede dag.

 

Voor wie de stof van deze cursus prima in de vingers heeft en nog meer wil weten organiseren we af en toe een cursus "Politoeren voor gevorderden" waarin we u nog veel meer tips, trucs en technieken zullen vertellen. 

 

Let op: Hoewel we de behandelde stof op een luchtige en prima te volgen wijze presenteren, zijn onze cursussen gedegen en serieus van opzet. We vertellen u dan ook graag alles over het onderwerp waarvoor u gekomen bent en willen u de betreffende techniek écht bijbrengen Dat betekent dat we ook van u een serieuze en gedreven insteek verwachten.