Voorbeeld van een dof geworden tafelblad.
Voorbeeld van een dof geworden tafelblad...

Doffe of kale plekken in de politoer

De stofdoek van tante Truus of het schuurpapier van ome Henk?

 Tante Truus?

Als een gepolitoerd meubel in de kamer staat valt daar natuurlijk regelmatig stof op zodat de  enthousiaste huisvrouw / -man regelmatig de stofdoek ter hand neemt om al die ongerechtigheden weer het huis uit te jagen. Het stof dat op het meubel valt heeft echter een heel licht schurende werking waardoor na vele malen afstoffen het oppervlak als het ware licht is opgeschuurd en als gevolg daarvan zijn glans zal verliezen.

Als de laklaag nog in prima staat is en ook de glans niet al te zeer verloren gegaan is kunt u deze herstellen met ons produkt  "Polish Reviver".

Als de laklaag op zich nog in prima staat is maar de glans serieus verloren is gegaan en / of het oppervlak wellicht ook nog grovere krassen bevat is dit prima te herstellen met "Glanshersteller".

Zet u na het opfrissen het meubel in onze "traditionele was" dan zal voortaan het stof alleen op deze waslaag vallen waardoor uw stofdoek minder tot geen schade meer aan zal richten aan het politoerwerk. Af en toe een keer de was-behandeling herhalen houdt uw meubel vervolgens in prima conditie en mócht het ooit nodig zijn dan is de complete waslaag weer makkelijk te verwijderen met "Polish reviver".

 

Ome Henk?

Een andere mogelijkheid voor dof geworden politoerwerk is natuurlijk het iets te enthousiast te lijf gaan van de kwetsbare politoerafwerking door deze aan te pakken met grof staalwol, schuurpapier of erger. Als het gevolg daarvan is dat de laklaag zelf dun is geworden of zelfs volledig is verdwenen helpt poetsen uiteraard niet meer en zult u een nieuwe laklaag aan moeten brengen om de glans te herstellen. Hoe dat in zijn werk gaat is prima te leren in onze 2-daagse "cursus politoeren".